Säsong 21/22 i CSA

Säsongens lag 2021/2022

Lagen inför säsong 21/22 är nu bestämda, men det kommer sannolikt även att tillkomma lag under säsongen. I dagsläget har CSA två träningslag, ett tävlingsförberedande träningslag, en groupstunt samt tre tävlingslag. Man kan läsa mer om lagen via menyn.

Denna säsongen kommer föreningen att satsa extra på att utvecklas både inom lagen och i själva föreningen i sig. Och tränare, aktiva och nybörjare kan höra av sig redan nu för att anmäla ett intresse. Man berättar då lite om sin ålder och sin erfarenhet och kunskap, så hör vi av oss. Notera att träningslag alltid sköts rullande, och man släpps in i mån av plats. Man har alltså ingen uttagning eller liknande för träningslag, däremot så bestäms åldersspannen och svårighetsnivåerna på dessa lag (inför nästa säsong) utefter de aktiva och tränare som vi tror oss ha underlag för. Så man får alltid vara beredd på att laget man tränar i kan se annorlunda ut under nästkommande säsong.

Om man som coach anmäler ett intresse så är detta en allmän intresseanmälan som inte är bindande. CSA kommer att höra av sig och man kan därefter diskutera intresse, önskningar, nivå av engagemang osv. Först när man blir tillfrågad att coacha ett specifikt lag kommer föreningen förvänta sig att man står vid sitt ord om man tackar ja. Det samma gäller om vi annonserar ut att vi söker tränare till specifika lag, levels eller klasser. Anmälan är fortfarande inte bindande förrän man har blivit tillfrågad och har tackat ja.

Har man som aktiv sökt till ett träningslag så placeras man direkt i kö. I mån av plats erbjuds man att börja i ett av våra träningslag, och det är först när man har provtränat två gånger och tackat ja som man faktureras och skrivs in i laget.

Har man som aktiv sökt till ett tävlingslag så kommer tränarna att, i mån av plats, göra en bedömning kring om du är lämplig att börja i respektive lags nivå och position. Tackar man ja till den platsen så ska ett övergångsavtal ordnas mellan föreningarna. Innan man själv (eller målsman om man är under 18) och båda föreningarna har signerat avtalet så är det inte bindande. Men man tar upp en lagplats som andra kan vara intresserade av, så man bör oavsett inte tacka ja om man inte känner sig hyfsat säker på att man vill börja. Man brukar få ett slutdatum för när avtalet behöver signeras, så att man får tid att överväga sitt beslut.

Man kan byta förening när som helst. För de som har träningslicens så är det inte svårare än att man slutar i den ena och börjar i den andra. För de som har tävlingslicens är det mer att tänka på. Man kan fortfarande byta när som helst under en säsong, men byter man efter övergångsperioden så får man inte tävla förrän den säsongen är avslutad. Men möjligheten finns och om allt känns bra för aktiv, tränare och förening så kan man erbjudas den möjligheten.

Man bör även vara medveten om att olika personer kan erbjudas en lagplats vid olika tillfällen. Om CSA exempelvis har ett Senior level 2-lag men inget junior level 2-lag, och tre juniorer med level 2- kunskaper söker, så kan man vilja sätta dessa i seniorlaget. Men hur många juniorer man får ha beror på hur många seniorer man har i laget. Då kan man exempelvis vilja vänta med att erbjuda juniorerna en plats tills man vet att tillräckligt många seniorer har tackat ja. Det kan även vara så att vissa stuntpositioner är en bristvara medan andra finns i överflöd. Man kan då inte erbjuda platser till alla med exempelvis bäst gympa, om det innebär att man har 15 flyers i laget. Då får man erbjuda ett visst antal flyers de första positionerna, och om någon tackar nej så kan man då erbjuda den positionen till nästa flyer (om man inte är beredd och anses kunna lära sig en ny position och det samtidigt önskas av tränarna). Det kan innebära att olika personer får besked i olika omgångar, och varje år ser processerna och lagens specifika behov olika ut. CSA brukar därför meddela att alla ska ha fått svar inom ett visst datum. Så länge det datumet inte har passerat kan man alltså fortfarande erbjudas en plats i ett lag.

Åldersfördelningen för säsong 21/22 är justerad och ni kan hitta de uppdaterade tävlingsreglerna och åldersfördelningarna på SCF’s egna hemsida: https://www.cheerleading.se/docs/697/26023/TR%202021%202022%20ver%202.pdf