CSA’s historia

Cheer Supreme Allstars

Föreningen Cheer Supreme Allstars (CSA) startades i 2018 av ett antal personer med lång erfarenhet inom cheer. Tanken var att skapa en familjär förening som sätter medlemmarna och kärleken till sporten i det främsta rummet. Vi startade planeringen med blygsamma förväntningar, men redan vid säsongsstart hösten 2018 hade föreningen över 10 st tränare samt två tävlingslag och två träningslag. Föreningen har neutrala föreningsfärger; svart, vitt och grått, men varje lag har sin egna färg som alla framhävs tillsammans med föreningens färger.

Redan i slutet av säsongen 18/19 kammade föreningens junior level 1-lag, Insurgent, hem storvinsten med både guld och ett bid till USA, vilket givetvis var en enorm framgång för CSA under vårt första aktiva år.

Jamfest 2019, Insurgent, Cheer Supreme Allstars

Eftersom föreningen var så pass ny så fanns inte ekonomin eller den apparat som behövs för att samla in tillräckligt med pengar för att tävla i USA, och föräldrarna till de aktiva hade därför fått lägga ner mycket både tid och pengar för att göra detta möjligt. CSA tog därför i samråd med föräldrarna till de aktiva beslutet att tacka nej till att tävla i USA. Men CSA har fått segervittring och har sedan dess byggt upp en ekonomi och en förening som är rustad att skicka lag till USA när de vinner ett bid nästa gång.

Under säsongen 19/20 växte CSA med ytterligare två lag och hade således tre tävlingslag och tre träningslag. Under säsongen hade föreningen också ett antal utmaningar, bland annat starten på corona-pandemin, som givetvis var svåra att hantera för en så pass ung förening. Men vi gjorde så bra vi kunde och fortsatte arbetet framåt för medlemmarna och sporten. Vi hann även tävla i Tyskland innan pandemin satte stopp för sporten och samhället, och CSA’s level 3-lag, Reckless, hamnade då på en 4:e plats av 24 lag. Placeringen var ett trevligt avslut på en alldeles för kort säsong. Det är en resa och ett minne som vi tror att alla medföljande lag, medlemmar, föräldrar och tränare kommer att bära med sig framöver.

Galc West 2020 in Düsseldorf, Germany, Photo: Tom Lorenz 2020, Cheer Supreme Allstars

Säsongen 20/21 var ytterst speciell, i pandemins anda. Som kontaktsport är cheerleading extra drabbad och föreningen var oerhört tacksam för alla medlemmar som fortsatte hålla uppe humöret tills vi kunde träna igen.

Sedan föreningens start i 2018 har antalet lag, tränare och medlemmar vuxit och vi har idag ett brett utbud för den som är intresserad, och vi hoppas såklart att få växa ytterligare. Föreningen arbetar ständigt för att utvecklas och hålla en hög kvalité och säkerhet både i och utanför hallen. Föreningen har många nyckelpersoner som sitter på lång och bred erfarenhet inom sporten och andra gynnsamma områden, vilket vi försöker ta tillvara genom att exempelvis internutbilda våra tränare utöver de utbildningar de får via exempelvis SCF och SISU. Föreningen är också väldigt intresserad av medlemmarnas åsikter, önskningar med mera, och uppmanar därför medlemmarna att närvara på föreningens årsmöten, att kontakta oss vid frågor eller synpunkter och hjälpa oss att motsvara våra medlemmars förväntningar. Det finns ett flertal föräldrar, tränare och andra personer som ständigt ställer upp för föreningen ideellt som styrelsemedlemmar, lagföräldrar, transportörer av mattor vid event, hjälp i kiosk med mera, vilket föreningen sätter ett stort värde på. Ju mer vi hjälps åt, ju mer kan vi växa samt att det givetvis blir mindre jobb per person ju fler vi är. Om man känner att man kan hjälpa till på något sätt, antingen regelbundet eller mer spontant, så hoppas vi att få höra från just dig. På hemsidan hittar man kontaktuppgifter till styrelsen, tränare och andra nyckelpersoner om man vill komma i kontakt med CSA.