Sisu Idrottsutbildarna

Sisu Västra Götaland

Sisu Idrottsutbildarna förser föreningar och alla dess medlemmar med utbildningar och kunskap av stor variation för att gynna idrotten och de som den berör. Nedan kan du se aktuella utbildningar. Några är till för alla, andra är till för vissa målgrupper. Vissa är gratis, andra kostar pengar. Om du är nyfiken på dessa utbildningar kan du läsa mer om dem via utbildningens länk, och är du intresserad så anmäler du dig via länken under samtliga utbildningar.

Kost för idrottare, 25 mars, kl. 18.00-20.30

Här får ni lyssna till en riktig expert och får chans att ställa era frågor. Patricia ”Pyri” Badh är leg Dietist med specialisering inom kost och idrott från Internationella Olympiska Kommitténs 2-åriga utbildning. Hon anlitas flitigt för föreläsningar och utbildningar om kostens betydelse för långsiktigt hälsa men också för att optimera träningssvar, återhämtning och för att möjliggöra idrottares specifika målsättningar. Patricia har lång erfarenhet inom såväl elitidrott som barn- och ungdomsverksamhet och har haft uppdrag i en stor variation av sporter såsom ex fotboll, volleyboll, ishockey, uthållighetsidrotter, gymnastik och motorsport.
Målgrupp: Idrottande barn och ungdomar samt deras ledare och föräldrar.

Mens och träning, 11 mars, 18.00-20.30

En föreläsning om hur menscykeln påverkar fysiskt och psykiskt. Ämnen som anemi till följd av riklig mens, avbrott i mens kopplat till träning, PCOS och humörpåverkan är ämnen som berörs under kvällen. Föreläsare är Hanna Michaëlsson, läkare på Sahlgrenska med stort intresse för ämnesområdet.

Innehåll:
– Anemi till följd av riklig mens
– Avbrott i mens kopplat till träning
– PCOS
– Humörpåverkan

Målgrupp: Kvällen vänder sig till tränare/ledare/aktiva/vårdnadshavare som vill veta mer om hur menscykeln påverkar kroppen fysiskt och psykiskt. Vi rekommenderar att deltagarna är 15 år och äldre.